Waterbehandeling Franciscus Ziekenhuis
Vervanging van waterbehandelingsinstallatie voor de CSA van het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal.

Augustus 2013 hebben wij de waterbehandelingsinstallatie voor de CSA van het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal vervangen. Naast de levering van de nieuwe installatie heeft Lubron, na herhaaldelijk en uitdrukkelijk verzoek van het Franciscus Ziekenhuis, tevens de demontage en het afvoeren van de oude installatie en het plaatsen, installeren en opleveren van de nieuwe installatie verzorgd.

De nieuwe waterbehandelingsinstallatie bestaat onder andere uit een duplex waterontharder type BiMatic B-250-DV, met een capaciteit van 2,8 m³/h, voor het leveren van twee onthard water stromen: 4°dH en <0,1°dH.

Voor de aanmaak van het benodigde demiwater voor de CSA hebben wij een maatwerk, tweetraps omgekeerde osmose installatie ontworpen. Deze demi-installatie levert een kwaliteit van < 5µS/cm bij een capaciteit van 500 l/h. Dit geproduceerde demiwater wordt vervolgens gebufferd in een eveneens maatwerk voorraadtank, die is opgenomen in de ringleiding die de CSA voorziet van demiwater. Om bacteriologisch aan alle gestelde te kunnen (blijven) voldoen hebben wij tevens op de hydrofoor in de ringleiding een UV-installatie en absoluut filter geïntegreerd.

Sinds het verkoop- en leveringproces, inclusief complete validatie, is de installatie inmiddels een jaar in gebruik en wordt de installatie door onze Serviceafdeling van het benodigde preventieve onderhoud voorzien om de installatie op het voor de klant vereiste kwaliteitsniveau te houden.