Installatie voor vleesverwerkend bedrijf
Een ontijzerings–en ontmanganingsinstallatie met een capaciteit van ca. 35 m3/u. De installatie moest worden geplaatst op de nieuwe plant die in opbouw is.

Begin februari 2013 kwam Lubron in contact met een vleesverwerkend bedrijf dat op zoek was naar een ontijzerings–en ontmanganingsinstallatie met een capaciteit van ca. 35 m3/u. De installatie moest worden geplaatst op de nieuwe plant die in opbouw is.

Een vereiste was dat de aangeboden installatie gebouwd werd op een frame, zodat deze eerst nog kon geïmplementeerd worden in de bestaande plant, om daarna verplaatst te worden naar de nieuwe plant. Bovendien moest de waterbehandelingsinstallatie verschillende toepassingen binnen het vleesverwerkende bedrijf van water voorzien.

Er werd gekozen voor een UV-desinfectie die tot 35 m3/u kan desinfecteren alvorens het naar de verschillende toepassingen door te sturen. Deze UV-desinfectie is derhalve geplaatst op de leiding na de buffertank en voor het binnengaan naar de fabriek.

Voor de klant is de volgende waterbehandelingsoplossing ontwikkeld en medio maart in opdracht gekomen:

  • Ontijzeringsinstallatie (2-filterinstallatie) met een filtratiecapaciteit van 2 x 18,0 m3/u
  • Food-grade gecoate tanks
  • Restijzer-monitor
  • UV-desinfectie 32 m3/u
  • UV-intensiteitsmeting ten behoeve van de UV-unit
  • Drukverhogingspompen

Voor meer informatie over dit project of deze apparatuur kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!