Ultra-zuiver water voor de Electronica-industrie
Het proceswater wordt in dit bedrijf gebruikt voor de vervaardiging van hoogwaardige kwaliteitsproducten voor de beeldschermindustrie.

Bij diverse toepassingen in de electronica-industrie worden steeds hogere eisen gesteld aan de zuiverheid van het proceswater. Zo wordt bij LWB Eindhoven B.V. het proceswater gebruikt voor de vervaardiging van hoogwaardige kwaliteitsproducten voor de beeldschermindustrie.

Het ontwerp van de waterbehandelingsinstallatie is gebaseerd op het ontzouten van leidingwater, zoals dat door waterleidingmaatschappij Brabant Water in Eindhoven wordt aangeleverd, tot ultrapuur water door omgekeerde osmose in combinatie met een EDI-installatie.

De capaciteit van de installatie moest 14 m3/h zijn en de geleidbaarheid moest kleiner zijn dan 1 μS/cm en de silica concentratie moest lager zijn dan 0,2 ppm.

De gehele beschrijving van dit project kunt u als pdf-file downloaden.