Utiliteitsgebouwen
Waterwerk
voor gebouwen
Meer informatie?

+32 3877 1519
Waterwerk
voor gebouwen
Voor utiliteitsgebouwen, zoals scholen, universiteiten en overheidsgebouwen, is water van belang voor verschillende toepassingen. Naast het gewone drinkwater is er ook proceswater nodig voor onder andere ketels en luchtbevochtigingssystemen en water voor grootkeukens. Het beschikbare water moet worden behandeld om het geschikt te maken voor deze toepassingen.
Meer informatie?

+32 3877 1519

Totaaloplossingen

Het watergebruik in utiliteitsgebouwen kent vele aspecten en dat vraagt om een specialistische aanpak. Lubron maakt een op maat gemaakt ontwerp voor het beste, duurzame resultaat, met zo laag mogelijke operationele kosten.

Beheersing virussen en bacteriën

Luchtbevochtigingssystemen in grote gebouwen vormen een potentiële bron voor het overdragen van virussen en bacteriën, waaronder legionella. Door de systemen te voeden met kiem-arm water worden deze gezondheidsrisico’s geminimaliseerd. Onze specialisten snappen de uitdagingen, hebben kennis van wet- en regelgeving en weten welke techniek het beste rendement levert voor iedere specifieke situatie.

Efficiënt energieverbruik – duurzaam en milieuvriendelijk

Het energieneutraal maken van scholen en overheidsgebouwen krijgt veel aandacht. Stookkosten vormen een aanzienlijk deel van het energieverbruik van deze gebouwen. Bij een energiebewust gebouw hoort dan ook een efficiënt waterbehandelingssysteem. Daarom kijken de specialisten van Lubron naar doelgerichte inzet van de modernste technieken en ontwerpen ze efficiënte systemen, zowel in aanschaf als in gebruik.

Bedrijfscontinuïteit en levensduur systemen

Het is belangrijk om te kunnen vertrouwen op de verwarmings- en luchtbevochtigingssystemen in utiliteitsgebouwen. Met de juiste waterbehandeling wordt de kans op afzettingen, verstoppingen en de verspreiding van bacteriën in de systemen geminimaliseerd en de levensduur verlengd. Lubron staat bekend om haar uitstekende service. Via een onderhoudscontract wordt uitgebreid preventief onderhoud verzorgd. Mocht er toch een storing ontstaan, dan kunt u rekenen op ons omvangrijke servicenetwerk, waardoor u dag en nacht een beroep op onze monteurs kunt doen.

Beproefde technieken

Waterontharding

Lubron levert een breed assortiment aan waterontharders: voor grote volumes in fabrieken en kleinere volumes voor gebruik in laboratoria. Door het water te ontharden, worden kalkafzettingen in apparatuur, leidingen en op producten tegengegaan.

Waterontharding

Ontzouting

In leiding- en bronwater zitten zouten en mineralen. Om de nadelige effecten hiervan tegen te gaan, wordt water ontzout, ook wel demineraliseren genoemd. Dit gebeurt onder andere door middel van omgekeerde osmose, wat ook wel bekend is onder de naam reverse osmosis (RO).

Ontzouting

Filtratie

Niet alleen kalkaanslag maar ook sedimenten, vuil en ijzer komen voor in zowel bronwater als leidingwater. Om roestvorming en verstoppingen te voorkomen en zo de levensduur van de systemen te verlengen, worden deze componenten uit het water gefilterd.

Filtratie

Beheersing bacteriën

Om de verspreiding van virussen en bacteriën, waaronder legionella, tegen te gaan, kunnen verschillende technieken worden ingezet. Door luchtbevochtigingssystemen te voeden met zuiver, kiemvrij en gedemineraliseerd water voldoen deze aan de laatste stand der techniek voor een veilig en gezond binnenklimaat met optimale bedrijfszekerheid.

Beheersing bacteriën

Onze diensten voor utiliteitsgebouwen

Advies en ondersteuning

Als vaste partner van tal van leveranciers en installateurs ontwerpt, bouwt en levert Lubron op maat gemaakte waterbehandelingssystemen voor utiliteitsgebouwen. Aan de hand van de samenstelling van het te behandelen water en de kwaliteitseisen voor het eindproduct wordt een op maat gemaakt, eerlijk advies gegeven.

Ontwerp en assemblage

In het ontwerp wordt rekening gehouden met alle aspecten die van belang zijn voor het watergebruik in de specifieke toepassing. Denk onder andere aan:

  • Kwaliteitseisen
  • Geldende wet- en regelgeving
  • Normeringen en richtlijnen
  • Efficiënt energiegebruik
  • Lage onderhoudskosten
  • Lage operationele kosten (OPEX)

Na akkoord op het ontwerp wordt de installatie vakkundig samengebouwd uit de beste, duurzame materialen.

Ingebruikstelling en onderhoud

Na installatie door de installateur verzorgt Lubron de inbedrijfname. De systemen worden ingeregeld, gefinetuned en de medewerkers worden geïnstrueerd over het juiste gebruik en onderhoud. Onze service op basis van een onderhoudscontract voorkomt tussentijdse uitval en verlengt zo de levensduur van de investering. Mocht er toch ooit een storing optreden, dan is onze telefonische helpdesk dag en nacht bereikbaar voor overleg. Zo nodig kunt u een beroep doen op één van onze specialistische Lubron-monteurs.

Werkwijze

In de praktijk