Particulieren
Water op maat
voor comfort
Meer informatie?

+32 3877 1519
Water op maat
voor comfort
De kwaliteit van het drinkwater in België is goed, maar de kalk in het water kan nadelige gevolgen hebben. Denk aan de kalkaanslag in de badkamer op de douchewand en kranen, maar ook het energieverlies.
Meer informatie?

+32 3877 1519

Totaaloplossingen

Er zijn verschillende speciale waterontharders voor particulier gebruik. Goed advies is belangrijk om de verwachtingen waar te kunnen maken en het comfort te kunnen verhogen en waarborgen. Lubron bekijkt iedere situatie apart en levert de beste totaaloplossing voor de hele woning.

Energiezuinig

Er gaat veel energie verloren als gevolg van kalkafzettingen in tal van apparaten in een woning, van boilers tot waterkokers en wasmachines. Een dun laagje kalk zorgt al voor 10% extra energieverbruik. Door ontkalkt water te gebruiken, wordt kalkaanslag geminimaliseerd en blijven apparaten optimaal functioneren. De apparaten hoeven veel minder vaak ontkalkt te worden en de levensduur wordt verlengd.

Zacht, zuiver water

Door het water te ontkalken, ontstaat zacht water. Dit is direct merkbaar op verschillende plekken in een woning. Er zijn bijvoorbeeld minder wasmiddelen en wasverzachter nodig voor een goed wasresultaat. Naast directe kostenbesparingen blijft hierdoor de kleding ook langer mooi.

Kalkaanslag in badkamer en keuken

Gebruik van ontkalkt water zorgt ervoor dat er veel minder kalkaanslag achterblijft op tegels, kranen, douchewanden en in toiletpotten. Dat scheelt heel wat poetswerk. Er is minder kalkreiniger nodig.

Verlengen levensduur apparatuur

Kalkafzettingen in koffiezetapparatuur, wasmachines en douchekoppen hebben niet alleen effect op het rendement, maar beïnvloeden ook de levensduur van de apparatuur. Met onthard water wordt er aanzienlijk minder kalk afgezet, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Producten

Speciaal voor particulier gebruik levert Lubron een breed assortiment aan compacte waterontharders. De waterontharder wordt achter de watermeter geïnstalleerd, waardoor de gehele woning wordt voorzien van onthard water. Aan de hand van de specifieke toepassing en de geldende wet- en regelgeving wordt de beste oplossing voor de betreffende woning geselecteerd.

Onze diensten voor woningen

Advies en ondersteuning

Als vaste partner van tal van installateurs, leveranciers en adviseurs levert Lubron waterontharders voor particulieren. Aan de hand van de specifieke situatie wordt de meest geschikte waterontharder geselecteerd.

Ontwerp en assemblage

Lubron stelt alle waterontharders zelf samen uit de beste materialen. In het ontwerp is rekening gehouden met alle aspecten die van belang zijn voor waterontharders voor thuisgebruik:

  • Kwaliteitseisen
  • Lage onderhoudskosten
  • Geldende wet- en regelgeving
  • (Beperkte) ruimte
  • Efficiënt energiegebruik

Ingebruikstelling en onderhoud

Na installatie door de installateur verzorgt Lubron desgewenst de inbedrijfname. Het systeem wordt gecontroleerd en de resthardheid wordt ingesteld. De eigenaar wordt geïnstrueerd over gebruik en onderhoud. Onze service via een onderhoudscontract voorkomt tussentijdse uitval en verlengt de levensduur.

Werkwijze

 

Dealer+programma

Wij gaan graag lange termijn relaties aan met installateurs en ondersteunen al onze partners met maatwerk advies en praktische oplossingen. Met het dealer+programma gaan wij nog een stap verder om u te faciliteren met onder andere verkoopondersteunend materiaal. Neem contact met ons op voor meer informatie over het dealer+programma.