Horeca
Water op maat
voor HoReCa
Meer informatie?

+32 3877 1519
Water op maat
voor HoReCa
Water is een belangrijke component voor tal van zaken in de horeca en in grootkeukens. De samenstelling van het water is direct van invloed op de kwaliteit van de producten en de levensduur van apparatuur.
Meer informatie?

+32 3877 1519

Totaaloplossingen

Het watergebruik in de horeca en in grootkeukens kent vele aspecten en moet voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Dat vraagt om een specialistische blik en kennis over geldende wet- en regelgeving. Aan de hand van het waterverbruik en de kwaliteitseisen aan het water levert Lubron een op maat gemaakte oplossing voor het beste resultaat.

Voordelen

Verlagen onderhoudskosten, verhogen bedrijfscontinuïteit

Goed onderhouden keukenapparatuur is betrouwbaarder en gaat langer mee. Een slecht functionerende vaatwasser of een combisteamer die er ineens mee stopt: een ramp voor de bedrijfsvoering. Verkalkte verwarmingselementen in koffieapparaten en vaatwassers zijn bovendien energieverslinders. Door ontkalkt water te gebruiken, worden kalkafzettingen geminimaliseerd en worden onderhoudskosten verlaagd.

Minder schoonmaakwerk en schoonmaakmiddelen

In de horeca gaat heel wat werk zitten in het verwijderen van kalkaanslag op bijvoorbeeld tegels en kranen in badkamers, toiletten en keukens. Door gebruik te maken van ontkalkt water wordt kalkaanslag aanzienlijk verminderd en kan er worden bespaard op zowel tijd als kosten voor kalkreinigers. Voor elke type horecabedrijf, groot of klein, levert Lubron de beste oplossing om het water te behandelen.

Poleervrij wasresultaat

Het poleren van glazen en servies is een flinke klus. Het is niet alleen tijdrovend en onhygiënisch, maar er beschadigt of breekt ook regelmatig wat. Verschillende factoren bepalen of een poleervrij wasresultaat kan worden behaald: de vaatwasser, de gebruikte glansspoelmiddelen en het juiste water. Door waterbehandeling via omgekeerde osmose levert Lubron de juiste waterkwaliteit, wat bijdraagt aan een poleervrij wasresultaat.

Beproefde technieken

Waterontharding

Door het water te ontharden, wordt kalkaanslag tegengegaan. Zowel aanslag op kranen en tegels als op servies wordt geminimaliseerd. Voor de horeca biedt Lubron een breed assortiment aan waterontharders waardoor het dichtlopen van kleppen, elementen en leidingen (waardoor ze minder efficiënt worden) wordt geminimaliseerd.

Waterontharding

Ontzouting

Leidingwater bevat zouten en mineralen die vervelende vlekken en strepen achterlaten op bijvoorbeeld het vaatwerk. Speciaal voor de horeca levert Lubron compacte omgekeerde osmose systemen die bijdragen aan een poleervrij wasresultaat. De juiste waterkwaliteit is 50% van het wasresultaat.

Ontzouting

Onze diensten voor horeca

Advies en ondersteuning

Als vaste partner van tal van grootkeukenleveranciers, installateurs en adviseurs levert Lubron op maat gemaakte waterbehandelingssystemen voor de horeca en grootkeukens. Afhankelijk van de toepassing en de kwaliteitseisen aan het eindproduct wordt een op maat gemaakt, eerlijk advies gegeven.

Ontwerp en assemblage

In het ontwerp wordt rekening gehouden met alle aspecten die van belang zijn voor watergebruik in de horeca:

  • Kwaliteitseisen
  • Lage onderhoudskosten
  • (Beperkte) ruimte
  • Efficiënt energiegebruik
  • Geldende wet- en regelgeving

Na akkoord wordt de installatie vakkundig samengesteld uit de beste, duurzame materialen.

Ingebruikstelling en onderhoud

Na installatie door de grootkeukenleverancier of installateur verzorgt Lubron (desgewenst) de inbedrijfname. Het systeem wordt ingeregeld en gefinetuned en medewerkers worden geïnstrueerd over gebruik en onderhoud. Onze service via een onderhoudscontract voorkomt tussentijdse uitval en verlengt de levensduur.

Werkwijze