Lubron laat het Timmerhuis stralen!
Met de Omgekeerde Osmose installatie op maat kan het Timmerhuis continu beschikken over ruim 2.700 liter per uur zuiver water.

Fotografie: Ossip van Duivenbode

Eind 2012 werd Business Unit Manager Hans van der Steilen benaderd door Heijmans Utiliteit, de uitvoerder van het spraakmakende Timmerhuis-project in Rotterdam. Na goede ervaringen met Lubron als partner voor de waterbehandeling van het project voor het HAGA-ziekenhuis, werd opnieuw onze expertise ingeroepen.

Het Timmerhuis in Rotterdam is een uitbreiding van het oude Stadstimmerhuis, dat begin jaren ’50 werd gebouwd. Het gebouw, dat door het architectenbureau van Rem Koolhaas is ontworpen, integreert het klassieke Stadstimmerhuis met nieuwbouw. Dit nieuwe multifunctioneel gebouw huisvest een museum, winkels, horeca, kantoren en woningen.

Vlekvrij en streeploos wassen

Het Timmerhuis kenmerkt zich door een volledig stalen frame met veel lucht en openheid en dus veel glas. Voor al dat glas aan de gevel heeft Lubron Waterbehandeling een op maat gemaakte demiwater-opwekking gerealiseerd. Met de Lubron BK 14 RO-installatie kunnen de glazenwassers continu beschikken over ruim 2.700 liter per uur zuiver water, met als resultaat een vlekvrij en streeploos opdrogende gevel.

Het Timmerhuis is in december 2015 officieel geopend. www.timmerhuisrotterdam.nl.